WYBIERZ KURACJĘ, KTÓRA DZIAŁA | Odbierz wcierkę w prezencie przy zakupach za min. 299 PLN 🎁

C12-16 Alcohols

2024-07-10

Nazwa INCI

C12-16 Alcohols

Nazwa zwyczajowa

Brak

Funkcja w Kosmetyku

  • emulgator
  • środek konsystencjotwórczy
  • substancja kondycjonująca
  • substancja antystatyczna

Działanie Kosmetyczne

Działają jako emulgatory, stabilizując mieszaniny wodno-olejowe, co pozwala na tworzenie jednolitych kremów i lotionów. Dzięki swoim właściwościom konsystencjotwórczym poprawiają teksturę produktów kosmetycznych, nadając im odpowiednią gęstość i lepkość.

W produktach do pielęgnacji włosów działają kondycjonująco, poprawiając ich nawilżenie, miękkość i elastyczność. Dzięki swoim właściwościom poprawiającym teksturę, produkty z ich zawartością są łatwiejsze w aplikacji i lepiej się rozprowadzają.

Zastosowanie

  • produkty do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów

Pozyskiwanie

  • syntetyczne, roślinne

Dopuszczalne stężenie

Zazwyczaj stosowana w stężeniach od 1% do 10%, w zależności od rodzaju produktu i jego przeznaczenia.

Pora dnia

Może być stosowany zarówno rano, jak i wieczorem.

Bezpieczeństwo i ostrzeżenia 

Brak klasyfikacji jako substancja niebezpieczna zgodnie z przepisami chemicznymi.

Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2024
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 6017 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-07-14
Wszystko zgodnie z zamówieniem. Produkty pięknie zapakowane.
2024-07-13
Jestem bardzo zadowolona zarówno z produktów, jak i z realizacji zamówienia.
pixel