WYBIERZ KURACJĘ, KTÓRA DZIAŁA | Odbierz wcierkę w prezencie przy zakupach za min. 299 PLN 🎁

Brassica Napus Seed Oil

2024-07-10

Nazwa INCI

Brassica Napus Seed Oil

Nazwa zwyczajowa

Olej z nasion rzepaku

Funkcja w Kosmetyku

  • emolient
  • składnik antyoksydacyjny
  • składnik przeciwzapalny

Działanie Kosmetyczne

Dzięki swojej kompozycji kwasów tłuszczowych olej ten doskonale nawilża skórę, zapobiegając jej wysuszeniu i poprawiając elastyczność. Ma działanie odżywcze i regenerujące, wspomaga odbudowę bariery ochronnej skóry, co przekłada się na zdrowszy wygląd skóry. Dodatkowo olej rzepakowy wykazuje właściwości łagodzące i przeciwzapalne, co czyni go odpowiednim dla skóry wrażliwej i podrażnionej.

Szczególnie polecany dla skóry suchej, odwodnionej i zniszczonej. Dzięki swoim właściwościom nawilżającym i odżywczym pomaga w regeneracji skóry oraz łagodzi podrażnienia i stany zapalne. Jest również odpowiedni dla skóry wrażliwej.

Zastosowanie

  • produkty do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów

Pozyskiwanie

  • roślinne

Dopuszczalne stężenie

Zazwyczaj stosowany w stężeniach od 1% do 20%, w zależności od rodzaju produktu i jego przeznaczenia.

Pora dnia

Może być stosowany zarówno rano, jak i wieczorem.

Bezpieczeństwo i ostrzeżenia 

Brak klasyfikacji jako substancja niebezpieczna zgodnie z przepisami chemicznymi.

Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2024
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 6017 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-07-13
Super produkty godne polecenia
2024-07-13
Jestem bardzo zadowolona zarówno z produktów, jak i z realizacji zamówienia.
pixel