WYBIERZ KURACJĘ, KTÓRA DZIAŁA | Odbierz wcierkę w prezencie przy zakupach za min. 299 PLN 🎁

Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine

2024-07-10

Nazwa INCI

Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine

Nazwa zwyczajowa

Tinosorb S

Funkcja w Kosmetyku

  • filtr UV

Działanie Kosmetyczne

Filtr chemiczny (organiczny) nowej generacji, który chroni skórę przed promieniowaniem UVA i UVB. Działa jako ochrona przeciwsłoneczna, przeciwdziałając fotostarzeniu się skóry oraz redukując ryzyko wystąpienia nowotworów skóry wywołanych promieniowaniem UV. Ponadto, Tinosorb S charakteryzuje się wysoką stabilnością fotochemiczną, co oznacza, że nie traci swojej skuteczności pod wpływem promieniowania słonecznego.

Szczególnie polecany dla osób z problemami skórnymi związanymi z nadmierną ekspozycją na słońce, takimi jak fotostarzenie, przebarwienia posłoneczne oraz skóra wrażliwa na działanie promieniowania UV.

Zastosowanie

  • produkty do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów

Pozyskiwanie

  • syntetyczne

Dopuszczalne stężenie

Maksymalne, dopuszczalne stężenie w produkcie kosmetycznym wynosi 10%.

Pora dnia

Może być stosowany rano, jak i w ciągu dnia, kiedy skóra narażona jest na działanie promieniowania UV. Zaleca się nakładanie produktów zawierających ten filtr przed ekspozycją na słońce oraz ich regularne reaplikowanie w ciągu dnia.

Bezpieczeństwo i ostrzeżenia 

Brak klasyfikacji jako substancja niebezpieczna zgodnie z przepisami chemicznymi. Maksymalne, dopuszczalne stężenie w produkcie kosmetycznym wynosi 10%.

Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2024
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 6012 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-07-13
Świetne produkty, szybka wysyłka, polecam :)
2024-07-13
Super produkty godne polecenia
pixel