WYBIERZ KURACJĘ, KTÓRA DZIAŁA | Odbierz wcierkę w prezencie przy zakupach za min. 299 PLN 🎁

Beta-Carotene

2024-07-10

Nazwa INCI

Beta-Carotene

Nazwa zwyczajowa

Beta-karoten

Funkcja w Kosmetyku

  • składnik przeciwutleniający
  • barwnik

Działanie Kosmetyczne

Przeciwutleniacz, chroniący skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników i promieniowania UV. Pomaga w opóźnianiu procesów starzenia się skóry, redukując widoczność drobnych zmarszczek i poprawiając jej elastyczność. Dodatkowo, działa jako naturalny barwnik, nadając kosmetykom delikatny, pomarańczowy odcień.

Szczególnie korzystny dla skóry dojrzałej, suchej, zmęczonej i narażonej na działanie słońca. Może również wspomagać skórę z oznakami starzenia, poprawiając jej koloryt i strukturę.

Zastosowanie

  • produkty do pielęgnacji twarzy, ciała

Pozyskiwanie

  • mineralne

Dopuszczalne stężenie

Zazwyczaj stosowana w stężeniach od 0,01% do 0,5%, w zależności od rodzaju produktu i jego przeznaczenia.

Pora dnia

Może być stosowany zarówno rano, jak i wieczorem. Ze względu na jego właściwości przeciwutleniające, jest szczególnie polecany do stosowania w ciągu dnia, aby chronić skórę przed uszkodzeniami wywołanymi promieniowaniem UV.

Bezpieczeństwo i ostrzeżenia 

Brak klasyfikacji jako substancja niebezpieczna zgodnie z przepisami chemicznymi.

Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2024
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 6016 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-07-13
Realizacja zamówienia na 5+; kupowałam przed samym urlopem z prośbą o wysyłkę po konkretnej dacie o ile to możliwe . I bez mojego przypominania wszystko było wysłane dokładnie po moim powrocie. Dziękuję- dzięki temu kosmetyki nie grzały się w żadnych skrytkach tylko przyszły świeżutkie bez szkody na swoich właściwościach
2024-07-13
Jestem bardzo zadowolona zarówno z produktów, jak i z realizacji zamówienia.
pixel