WYBIERZ KURACJĘ, KTÓRA DZIAŁA | Odbierz wcierkę w prezencie przy zakupach za min. 299 PLN 🎁

Amylopectin

2024-07-08

Nazwa INCI

Amylopectin

Nazwa zwyczajowa

Amylopektyna

Funkcja w Kosmetyku

  • humektant
  • składnik konsystencjotwórczy
  • regulator lepkości

Działanie Kosmetyczne

Działa jako zagęstnik, nadając produktom odpowiednią konsystencję, co ułatwia ich aplikację. Pomaga w stabilizacji emulsji, zapobiegając rozwarstwianiu się składników. Działa nawilżająco i zapobiega wysychaniu kosmetyków. Ponadto amylopektyna jest stosowana jako substancja smakowa o słodkim smaku, co czyni ją odpowiednią do produkcji pomadek do ust.

Zastosowanie

  • produkty do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów

Pozyskiwanie

  • roślinne

Dopuszczalne stężenie

Bezpieczny do stosowania w produktach kosmetycznych i nie podlega żadnym ograniczeniom stosowania.

Bezpieczeństwo i ostrzeżenia 

Brak klasyfikacji jako substancja niebezpieczna zgodnie z przepisami chemicznymi.

Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2024
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 6012 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-07-13
Świetne produkty, szybka wysyłka, polecam :)
2024-07-13
Realizacja zamówienia na 5+; kupowałam przed samym urlopem z prośbą o wysyłkę po konkretnej dacie o ile to możliwe . I bez mojego przypominania wszystko było wysłane dokładnie po moim powrocie. Dziękuję- dzięki temu kosmetyki nie grzały się w żadnych skrytkach tylko przyszły świeżutkie bez szkody na swoich właściwościach
pixel