WYBIERZ KURACJĘ, KTÓRA DZIAŁA | Odbierz wcierkę w prezencie przy zakupach za min. 299 PLN 🎁

Aloe Barbadensis Leaf Juice

2024-07-08

Nazwa INCI

Aloe Barbadensis Leaf Juice

Nazwa zwyczajowa

Sok z liści aloesu zwyczajnego

Funkcja w Kosmetyku

  • humektant
  • składnik łagodzący
  • składnik regenerujący
  • składnik przeciwzapalny

Działanie Kosmetyczne

Działa nawilżająco, łagodząco i przeciwzapalnie, co czyni go idealnym składnikiem do pielęgnacji skóry podrażnionej, suchej czy skłonnej do stanów zapalnych. Działa także jako przeciwutleniacz, chroniąc skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.

Często wykorzystywany w kosmetykach do skóry suchej, podrażnionej, uszkodzonej i trądzikowej.

Zastosowanie

  • produkty do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów.

Pozyskiwanie

  • roślinne

Dopuszczalne stężenie

Bezpieczny do stosowania w produktach kosmetycznych i nie podlega żadnym ograniczeniom stosowania.

Pora dnia

Może być stosowany zarówno rano, jak i wieczorem.

Bezpieczeństwo i ostrzeżenia 

Brak klasyfikacji jako substancja niebezpieczna zgodnie z przepisami chemicznymi.

Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2024
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 6017 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-07-13
Świetne produkty, szybka wysyłka, polecam :)
2024-07-13
Uwielbiam te produkty!
pixel