WYBIERZ KURACJĘ, KTÓRA DZIAŁA | Odbierz wcierkę w prezencie przy zakupach za min. 299 PLN 🎁

Acetyl Tyrosine

2024-07-05
Acetyl Tyrosine

Nazwa INCI

Acetyl Tyrosine

Nazwa zwyczajowa

Brak

Funkcja w Kosmetyku

  • składnik brązujący, składnik kondycjonujący

Działanie Kosmetyczne

Składnik brązujący, nadaje sztuczną opaleniznę, przyciemnia przez działanie przyspieszające syntezę melaniny w skórze. Wykazuje właściwości kondycjonujące, nabłyszczające, nawilżające, natłuszczające skórę.

Wykorzystywany do produktów brązujących

Zastosowanie

  • głównie produkty do pielęgnacji twarzy i ciała

Pozyskiwanie

  • syntetyczne

Dopuszczalne stężenie

Zazwyczaj stosowany w stężeniach do 2%, w zależności od rodzaju produktu i jego przeznaczenia.

Pora dnia

Może być stosowana zarówno rano, jak i wieczorem.

Dodatkowe informacje/ z czym łączyć/ z czym nie łączyć?

Stosowanie jednocześnie z produktami złuszczającymi może powodować zmniejszenie efektu brązującego.

Bezpieczeństwo i ostrzeżenia 

Brak klasyfikacji jako substancja niebezpieczna zgodnie z przepisami chemicznymi. Składnik w stężeniu do 2% nie wykazał potencjału drażniącego na ludzką skórę.

Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2024
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 6012 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-07-13
Jakosc super. Butelka jest nie duza
2024-07-12
Zamówienie dotarło bardzo szybko
pixel