WYBIERZ KURACJĘ, KTÓRA DZIAŁA | Odbierz wcierkę w prezencie przy zakupach za min. 299 PLN 🎁

Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract

2024-07-05
Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract

Nazwa INCI

Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract

Nazwa zwyczajowa

Ekstrakt z klonu cukrowego

Funkcja w Kosmetyku

  • składnik keratolityczny (złuszczający)
  • humektant
  • przeciwutleniacz

Działanie Kosmetyczne

Składnik bogaty w alfa-hydroksykwasy (AHA), które są znane ze swoich właściwości eksfoliujących. Wykazuje działanie keratolityczne, złuszcza martwe komórki skóry, zmniejsza przebarwienia, rozjaśnia skórę, wyrównuje koloryt, wygładza, a także działa nawilżająco, przeciwzapalnie i antyoksydacyjnie. 

Często wykorzystywana w kosmetykach dla skóry:

  • z przebarwieniami,
  • zanieczyszczonej,
  • dojrzałej,
  • suchej
  • oraz skłonnej do trądziku.

Zastosowanie

  • produkty do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów

Pozyskiwanie

  • roślinne

Dopuszczalne stężenie

Zazwyczaj stosowany w stężniach od 1% do 10%, w zależności od rodzaju produktu i jego przeznaczenia. 

Pora dnia 

Może być stosowana zarówno rano, jak i wieczorem. W przypadku produktów eksfoliujących zaleca się stosowanie ich wieczorem oraz użycie kremu z filtrem rano, ponieważ AHA mogą zwiększać wrażliwość skóry na słońce.

Dodatkowe informacje/ z czym łączyć/ z czym nie łączyć

Unikać stosowania z innymi silnymi eksfoliantami, jak retinoidy czy inne AHA/BHA w wysokich stężeniach, aby uniknąć podrażnień skóry.

Bezpieczeństwo i ostrzeżenia 

Brak klasyfikacji jako substancja niebezpieczna zgodnie z przepisami chemicznymi

Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2024
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 6017 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-07-14
Wszystko zgodnie z zamówieniem. Produkty pięknie zapakowane.
2024-07-14
You are the best !!!! :))
pixel